Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα, σίγουρα ένα από τα βασικά κριτήρια είναι η κατάσταση του ακινήτου. Η σκεπή να μην στάζει, να μην έχει υγρασία και η γειτονιά να είναι σχετικά ήσυχη. Μερικές φορές όμως, κάποιες λεπτομέρειες δεν είναι εμφανείς με την πρώτη ματιά. Αυτές οι λεπτομέρειες ίσως να εμφανιστούν στην πορεία και τότε ίσως να είναι αργά. Η ποιότητα του φωτός και η σύνθεση των δωματίων είναι μερικά στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν με προσοχή πριν από την αγορά. Ποια είναι τα υπόλοιπα;

*Το μέγεθος των δωματίων
Μπορεί η σκέψη ενός μικρού δωματίου να μην είναι ελκυστική, άλλα μερικές φορές και ένα μεγάλο δωμάτιο μπορεί να μην είναι τόσο βολικό. Καθώς περπατάτε μέσα στο σπίτι, φανταστείτε το κάθε δωμάτιο με τα δικά σας έπιπλα, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θέλετε.
*Παράθυρα
Μερικές φορές είναι εύκολο να γίνει κάποια διαμόρφωση στην τοποθέτηση των παραθύρων. Δεν είναι όμως πάντα οικονομικό. Για αυτό μπορείτε να το τσεκάρετε από την αρχή.
*Φυσικό φως
Αν η λίστα που έχετε, διαθέτει πολλά σπίτια, κανονίστε να τα επισκεφτείτε ξανά σε διαφορετική ώρα. Έτσι θα δείτε πως είναι το σπίτι που σκέφτεστε να αγοράσετε σε κάθε φάση της ημέρας.
Parking*Πάρκινγκ
Σε πολλές περιοχές υπάρχουν ειδικοί κανόνες για το παρκάρισμα. Ρίξτε μία ματιά σε αυτούς τους κανονισμούς και αν μπορείτε να ανταποκριθείτε.
*Θέρμανση
Σε πολλά σπίτια η θέρμανση είναι βασικό πρόβλημα. Μπορεί να υπάρχουν τα μέσα για να ζεσταθεί ή να κρυώσει το σπίτι, άλλα η συντήρηση τους να είναι ακριβή ή να είναι παλιά και χρειάζονται αντικατάσταση.
*Κατοικίδια
Σε πολλές πολυκατοικίες, υπάρχει συμφωνία τα κατοικίδια να μην είναι επιτρεπτά, αν και η νομοθεσία δεν το επιτρέπει. Κάντε μία ερώτηση πριν προβείτε σε οποιαδήποτε συμφωνία για να μην υπάρχουν άσχημες εκπλήξεις στην μετακόμιση.

Πολλά σπίτια χρειάζονται ανακαίνιση. Αυτό είναι ένα βασικό κριτήριο για να συνεχίσετε σε μία αγορά, ειδικά αν το σπίτι θα αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο. Το σίγουρο είναι ότι για κάθε οικογένεια υπάρχει το κατάλληλο σπίτι. Αρκεί να έχετε την υπομονή να το βρείτε.

123