Πολλοί σκέφτονται ότι η αγορά σπιτιού είναι κάτι το οποίο δεν θα καταφέρουν πότε. Είτε γιατί είναι κάτι στο οποίο δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά, είτε για άλλους λόγους. Όπως για τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι και για την αγορά σπιτιού απαιτείται να προσέξετε κάποια μικρά πραγματάκια, τα οποία θα σας επιτρέψουν να πετύχετε τον στόχο σας.

Επιλογή Τοποθεσίας

Κάποιοι κάνουν αγορά κατοικίας που αποσκοπεί σε επένδυση. Άλλοι αγοράζουν κάτι για προσωπική τους χρήση και κάποιοι τρίτοι και για τους δύο παραπάνω λόγους. Το που θα επιλέξεις να μείνεις, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ζωή σου. Ειδικά αν έχεις σκοπό να μείνεις στο σπίτι αυτό για πολλά χρόνια, αυτή η επιλογή πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Πόλη, προάστιο ή εξοχή; Επίσης, αν έχεις παιδιά, πόσο κοντά είναι το σχολείο και άλλες εγκαταστάσεις; Η ασφάλεια της περιοχής σε πιο επίπεδο βρίσκεται; Μια καλή ιδέα είναι να επισκεφτείς την υποψήφια γειτονιά σε διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα. Έτσι θα έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του πως θα είναι η ζωή σου μετά την εγκατάσταση σε αυτό το σπίτι.

Υπολόγισε την Δαπάνη

Calculate the CostΑποφάσισε πόσα λεφτά είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις χρόνο γιατί δεν θα κοιτάς σπίτια τα οποία είναι εκτός του προϋπολογισμού σου. Επίσης, κάνοντας μόνος σου τον υπολογισμό, θα αποφύγεις συμβουλές της τράπεζας οι οποίες θα σε παρακινήσουν να αγοράσεις ένα σπίτι μεγαλύτερης αξίας από αυτή που μπορείς.

Αν πάλι χρειαστεί να πάρεις ένα στεγαστικό δάνειο, καλό θα ήταν να πάρεις εκ των προτέρων απαντήσεις σε τυχόν απορίες.

Πάρε συμβουλές από έναν μεσίτη

Μπορεί σαν επάγγελμα να μην είναι το πιο αγαπητό. Το σίγουρο είναι όμως ότι ένας καλός μεσίτης, θα κάνει την δουλειά για εσάς σε ελάχιστο χρόνο. Έχει τα κατάλληλα μέσα έτσι ώστε να καλύψει κάθε σου ανάγκη.

Η αγορά ενός σπιτιού ίσως να είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα κάνουμε στην ζωή μας. Για αυτό πρέπει να κάνουμε τις σωστές κινήσεις, με τους σωστούς ανθρώπους γύρω μας.

123