Αν έχετε αποφασίσει να προβείτε στην αγορά ιδιοκτησίας στο όμορφο νησί της Κύπρου, θα πρέπει να έχετε κατά νου κάποια δεδομένα πριν οριστικοποιήσετε την επιλογή σας.

what-you-should-know-before-buying-property-in-cyprusΑρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ξεκάθαρα τον λόγο που επιθυμείτε να αγοράσετε οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία στην Κύπρο. Αυτό θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και θα σας απαλλάξει από το άγχος της αβεβαιότητας για το επικείμενο επενδυτικό σας βήμα. Θα χρησιμοποιήσετε την ιδιοκτησία σας ως μόνιμη κατοικία, ως τόπο διακοπών ή για επενδυτικούς σκοπούς; Ή μήπως για όλους τους προαναφερθέντες λόγους; Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσπαθήσετε να συμβιβάσετε λίγο τις απαιτήσεις σας, προκειμένου να ικανοποιήσετε τις πραγματικές σας ανάγκες.

Όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ιδιοκτησία στην Κύπρο θεωρείται μια ασφαλής επένδυση. Ειδικά αν επιθυμείτε κάτι ασφαλές, η Κύπρος μπορεί να προσφέρει σημαντικές προοπτικές κερδοφορίας για το μέλλον. Η αναβάθμιση των υφιστάμενων τουριστικών εγκαταστάσεων στα νέα διεθνή πρότυπα αλλά και σε συμφωνία με τις νέες τάσεις που ακολουθούνται στους πλέον εξελιγμένους προορισμούς διακοπών, έχει συμβάλει αποφασιστικά στην εκτόξευση όχι μόνο του αριθμού των τουριστών αλλά και του συνόλου της τουριστικής βιομηχανίας στο νησί.

Αν η πρόθεσή σας είναι να αγοράσετε μια ιδιοκτησία αποκλειστικά και μόνο για επενδυτικούς σκοπούς, δηλαδή προκειμένου να ενοικιάσετε ή να μεταπωλήσετε την επένδυσή σας, τότε η Κύπρος είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Η πληρωμή μόνο του 30% του συνολικού ποσού που απαιτείται για να γίνετε ο νόμιμος κάτοχος μιας ιδιοκτησίας – με προοπτική να αποπληρώσετε μέσα σε ένα έτος – σας παρέχει τον χρόνο που χρειάζεστε για να μεταπωλήσετε τη νέα σας ιδιοκτησία και να καρπωθείτε ένα κέρδος που, συνήθως, κυμαίνεται από 20% έως 25%.

Συμφέρουσα όμως είναι και η αγορά με σκοπό την ενοικίαση. Οι συνεχώς αυξανόμενες εισροές τουριστών στο νησί εγγυώνται πως η περιουσία σας δε θα μείνει αδιάθετη. Το ποσό της ενοικίασης συνήθως είναι ίσο ή μεγαλύτερο από τη δόση του δανείου που έχετε συνάψει για την αγορά της ιδιοκτησίας. Επιπρόσθετα, θα ανακαλύψετε πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και μπορούν να μεριμνήσουν για την περιουσία σας, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιήσετε το κέρδος σας από την εκμετάλλευσή της.

123